Geschiedenis

De Stuntnacht-traditie gaat terug tot 1990. Toen vatte de commissie "Fuifbeest" van KSA Oost-Vlaanderen het plan op om een grote rockfuif te organiseren. Een jaar later, in 1991, vond de allereerste Stuntnacht plaats in een grote tent op het Sint-Pietersplein te Gent. De afsluiter voor de Stuntdag en ontmoetingsplaats voor alles en iedereen die met KSA te maken hadden, werd onmiddellijk een groot succes. De eerste editie kon reeds op 1000 aanwezigen rekenen.

Vanaf de tweede editie vestigde Stuntnacht zich in de Brielpoort. In samenwerking met Studio Brussel passeerden talloze illustere DJ's de revue: Jan Hautekiet en Dirk Stoops zijn er maar enkele van. Toenmalig DJ van het huis Boits zorgde voor de passende inleiding en sloot de fuif traditiegetrouw met "The End" van The Doors.

Onder impuls van Wim Weetjens en Stefan Ackermans, drijvende krachten achter 4FM, evolueerde de muziek van pure alternatieve muziek naar gezonde ambiance. DJ Tweety heeft ondertussen ook de plaats ingenomen van Boits. Ook het aantal bezoekers van de Stuntnacht groeide heel snel. Al enkele jaren komen er rond de 4000 bezoekers opdagen.

De laatste jaren stonden ook heel wat bekende namen op de affiche: Discobar Galaxie, Stijn van de Voorde en Tomas de Soete, DJ 4T4, TLP, The Bad Lieutenants, Nadiem Shah, Gerrit Kerremans, Freres Deluxe, Sam De Bruyn, Eppo Janssen, ... Voor Stuntnacht 28 trekken we opnieuw naar de expohallen in Waregem. Een leuke locatie maar toch blijft het concept ongewijzigd. Dus blijft nog altijd gelden dat de afwezigen, zoals steeds, ongelijk hebben!

Stuntnacht 28

Stuntnacht 28

De Fuif Der Fuiven – zoals hij in de Oost-Vlaamse volksmond bekend staat – verwelkomt al 28 jaar lang duizenden KSA’ers vanuit gans Vlaanderen. Elk jaar opnieuw zetten zij de fuifzaal in vuur en vlam met gesofisticeerde partyskills waarvan we soms verbaasd zijn waar ze toch blijven uitkomen. Een prachtige smeltkroes van donkerblauwe hemden en fuifgangers uit de weide omtrek. Een magnifiek lichtshow in combinatie met grote DJ-namen weten telkens opnieuw het publiek te verrassen en dankzij de busdienst wordt iedereen veilig en wel dichtbij huis afgezet. Een feest dat je minstens één keer in een leven moet hebben meegemaakt.

Koop tickets

Stuntnacht 27

Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28
Stuntnacht 28

Koop nu je tickets online

Koop tickets